Társkereső blog. Társkereső oldal, ahol egyszerű a társkeresés.1 2

H1N1

2009. 09. 25. 12:39
Itt a vírus!
MENEKÜLJETEK!
Micsoda szerencse! A világon egyedül álló módon, nálunk a lakósság 60%-a beoltható a vírus ellen. Milyen gondoskodó a kormányunk?
De félre a cinizmussal, nézzük azt, ami biztos.

Ez egy vírus. Éppen úgy terjed, mint a sima influenza. Mindenki veszélyeztetett, éppen, mint amikor sima influenza járvány van. Mit tudunk az influenzáról? Gyorsan terjed. Eleinte még fel sem lehet ismerni. Még nem jelentkeznek olyan erősen a jelek (köhögés, láz, torokfájás, taknyosodás), hogy ne menjünk iskolába, vagy dolgozni, tehát megyünk. Annál is inkább, mert verseny van és nem szabad lemaradni, mert aki lemarad, az kimarad. Tehát továbbra is részt veszünk az életben. Így terjesztjük a minket már megfertőzött kórt. Ha egy buszra felszáll valaki, aki kezdeti stádiumos beteg, a környezetében állók közül mindenkit meg kellene fertőznie. Mégsem kapja el mindenki a vírust! NEM MINDENKI LESZ INFLUENZÁS! Az orvosi válasz, mert akik nem kapják el azoknak erős az immunrendszerük. De nem az adott mutációra, hiszen az évente változik és a szervezetünk előre nem állhat rá a védekezésre valami olyannal szemben, amit még nem is ismer. Hanem úgy általában. Ha ilyen egyszerű a megoldás, akkor miért az oltást kapjuk és miért nem az immunerősítést kezdjük el nagy tempóban?

Tudják mi a legnagyobb üzlet a világon? A HÁBORÚ!
Mi a második legnagyobb üzlet? AZ EGYÉSZSÉGÜGY!
A második legnagyobb üzlet! Nem tévedés így van, csak nem reklámozzák, mert akkor elgondolkodnánk.

Ha a kormányunk, vagy a ... szervezetek igazán jót akarnának nekünk, akkor nem az oltást erőltetnék, amelyet jó pénzért ránk sóznak, hanem arra helyeznék a hangsúlyt, hogy egészségesen étkezzünk, kiegyensúlyozottan éljünk, így erős immunrendszerünk kivédené az ilyen H1N1, vagy a hozásuk hasonló vírusok hatását. (Ne tévesszen meg senkit, az ingyenes védőoltás, hiszen azt az állam fizeti, az államot meg mi finanszírozzuk, mert ha nem így lenne, akkor válság esetén se nekünk kellene meghúzni a nadrágszíjat, hanem az államnak.)

De mi történne akkor? Az egész világuk összedőlne!
Az egészséges embernek nincs szüksége gyógyszerekre. Nincs szükség az orvoslás jelenlegi formájára, sok területen. Az összes hozzá tartózó sallanggal együtt, sok esetben feleslegessé válna.
Elesnének a fast food ételek készítői a bevételektől. Fast food-nak tartom az áruházi nagytételes zöldséget is, (mert nem természetes körülmények között terem, sok esetben génkezelt, már az érés előtt leszedik, hogy szállítható legyen, majd speciálisan érlelik...), nem is beszélve a félkész előre gyártott kajáktól, a tartósítószeres bármivel folytatva a sort, a mélyhűtött roncsolt szerkezetű ételeken át, mindent. Nem is beszélve a cukrozott műanyag üdítőkről és hasonlókról. Ez befolyásolná a szállító ipart. Az pedig az üzemanyag és olajipart. A szállítás megváltozása befolyásolja a csomagolástechnikát, mert nem kell úgy védeni az árut. Kevesebb karton, és kevesebb fólia (műanyag) fogy. Kevesebb szemét keletkezik. És sorolhatnám, még oldalakon keresztül. De ezekről már rengeteg tanulmány készült, sok írás született.

Természetesen az egészséges élethez hozzá tartozna az évkörös rendnek megfelelő életmód is. Az aktívabb nyár és a passzívabb tél figyelembe vétele. Amit nem a mesterséges környezet kialakításával kellene megpróbálni figyelmen kívül hagyni, hanem megfigyelni és betartani volna célszerű. DE persze mindenki beláthatja, hogy a termelés, megköveteli, a folyamatos műszakot, az egyenletes termelést, a jobb kapacitáskihasználtság a cél...

„Az Isten embert teremtett a saját hasonlatosságára, hogy uralkodjék a világ felett."

Ha az ember teljes élete alá van rendelve a termelésnek, a profitnak, akkor vajon az Isteni terv megvalósult-e? A természet legyőzősével, az ember vajon nagyobb szabadságban él? Ő a középpont? Érte vannak a dolgok? Vajon a védőoltás a mi érdekeinket szolgálja? KÉTLEM! A profitot szolgálja! A pénzt, a hatalmat!

A társadalmunk középpontjában a pénzzel, úgy működik, mint az orvostudomány. TÜNETET KEZEL! Nem az okot szünteti meg, hanem a tünetet. Ha nincs tünet, akkor nincs probléma. Mint a strucc esetében. Ha a homokba dugja a fejét és nem látja a bajt, akkor nincs is. Éppen így került ki Isten is a világunkból. Ha sokan állítjuk, hogy nincs, nincs jelen, akkor nincs is, hiszen nem látjuk. Ha pedig nincs, akkor mindent szabad, mindent megtehetünk, hiszen az uralkodó liberális értékrend szerint minden relatív, attól függ, honnan nézzük!

Így aztán a védőoltás is lehet jó dolog? Bár valószínűleg a készítők sem ismerik az összes hatását, csak azt tudják, a H1N1 tüneteit megszűnteti! De, hogy mik a mellékhatásai, az ügyben „kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét"! Akinek természetesen semmi fogalma sincs, hiszen olyan új dologról van szó. Utána járni pedig nincs ideje, hiszen vagy a patika profitja, vagy a megélhetési hajsza, a pénzhiányos egészségügy viszi el az összes idejét és energiáját, így megelégszik a hivatalos magyarázattal.

Szóval nem kell ide feltétlenül összeesküvés elmélet (de ha valaki úgy érzi, ne zárja ki a lehetőségét), elég csak a fentiek mentén elgondolkodni és egyértelmű a tanácsom. Ne az oltásban bízzanak, hanem változtassanak életmódot! Vállaljanak felelősséget az életükért!
A tünetkezelő orvostudománynak van egy játszópajtása, akinek a segítségével, létezhet, ezek pedig mi magunk vagyunk. Akik, ahelyett, hogy megkeresnénk betegségeink okát, megváltoztatva azt meggyógyulnánk, részvételünket a gyógyulásban annyival elintézzük, hogy elmegyünk az orvoshoz, bevesszük, amit mond és várunk. Várakozás közben pedig azzal vagyunk elfoglalva, hogy miként jutunk vissza a hajszába, akár az orvosi utasítás ellenére is. Rabszolgaként hajtunk, mint akinek nincs választása, és életünk végén rádöbbenünk: „Hja és közben élni is kellett volna!"

Van választásunk! A Isten tényleg azért teremtett minket, hogy uralkodjunk a világ felett! Képesek vagyunk rá, bár ma ezt már kevesen hisszük! Éljünk emberhez méltó életet! Helyezzük az életünk középpontjába az Istent, de legalább az embert, a profit helyett! Legyünk felelősségteljesek, döntsünk, vegyünk részt...
Érdeklődhetnek sokunknál a lehetőségekről, hogy mit tehetnek, vagy olvassák el a Kurt Tepperwein: Mit árul el a betegséged, és a Testünk üzenetei című könyveit, meglátják, van hová előre. Van kiút és csak Önökön múlik!


Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Hozzászólások
Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Blog címe: H1N1 201
Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Címkék: betegség : élet : ember : gyógyulás : h1n1 : immunrendszer : isten : lélek : profit : tünet : vírus
Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Megosztás

Teremtő, pozitív gondolatok a magyar hagyományban

2009. 08. 29. 13:37

„Lássátok az Úr dicsőségét - dorgálta a kishitűeket -. Lássatok a jövendőbe! Az Úristen rendelte nekünk ezt a hazát! Az Úristen népe és nemzete vagyunk! Elhagyta-e az Úr valaha is azokat, akik őbenne bíztak, akik az Ő törvényei szerint éltek, akik az Ő parancsait követték? Soha! Az Úr nem hagyta el az Ő magyarjait! A magyarok hagyták el az Urat! Térjetek vissza hozzá, s Ő megvédelmez benneteket, magosra emel. De tudjátok is ezt, lássátok magatok előtt a boldogságos szép jövendőt, amit az Úr számotokra készített, lássátok magyarok, mert ahol nincs látomás, ott elpusztul a lélek s a lélekkel együtt elpusztul a nép!"
Olvashatjuk a Hagyatékban, amelyet Wass Albert írt, 1985-ben. A könyv rövid történeteket tartalmaz az Erdélyben élt, élő táltosokról. A történetek sorában a második Szent István király idejébe kalauzol minket. Érdekes, a maihoz hasonló problémákat figyelhetünk meg népünk sorsában a könyvet olvasva. Kiderül, hogy az író maga gyűjtötte össze a történeteket. Saját gyermekkori tapasztalata indította erre a kutatásra. Csodálatos gyógyulása késztette arra, hogy bemutassa a népünket szolgálókat, az Isten Hagyatékának őrzőit, a táltosokat. Amikor a könyvet először olvastam, teljesen ledöbbentem, mert találtam egy olyan, ősi történeteket egybegyűjtő művet, amely mindenre választ ad, amit ma az ezotéria tárgyal. Rögtön eszembe jutott Molnár V. József pár szava, amelyeket hozzám intézett a MAGYART indulásakor: „Péter, hidd el, nincs olyan probléma, amelyre a magyar hagyományban ne lenne megoldás!" Az élet eddig ezt számomra bizonyította. De térjünk vissza a könyvre. Találhatunk benne gondolatokat az időről, Istenről, az Isteni segítségről, az imáról, ételről, áldásról, sorsról, a teremtésről és még sorolhatnám.
A teremtésről...
A GONDOLAT - SZÓ - TETT, mint a teremtés hármasa sokunk számára ismert. Minden a gondolattal kezdődik. A tudatos élet, elengedhetetlen része a tudatos gondolkodás. Tudatos gondolkodás. Miért fontos ez annyira? Mert a gondolat az első lépés a teremtésben. Innen indul minden teremtés, akár tudatos, akár tudattalan. Így aztán természetes, ha irányítani akarjuk a velünk történő eseményeket, az általunk megteremtett világunkat, akkor először a gondolatainkat kell tudnunk irányítani. Az irányítás pedig a feladatunk, hiszen: „Embert teremtett az Isten a saját hasonlatosságára, hogy uralkodjék a világ felett!"
A negyedik és az annál magasabb dimenziók, időtlenek. Az időnek az általunk ismert lineáris volta megszűnik. A 2012-es eseményeket tárgyaló művek nagyobbik része állítja, az új dimenziókban az idő nem fog szerepet játszani. Amit kigondolunk, az szinte azonnal materializálódik. Na, akkor aztán pláne ügyelnünk kell majd a gondolatainkra. A felkészülést segíti a folyamatosan gyorsuló idő. Ma már legalább 30%-kal gyorsabban kell reagálnunk kihívásokra, mint 5 éve. Mert, ha nem tesszük, könnyen lemaradhatunk a lehetőségről, amely sokszor valós kárral jár. A Hagyatékban az időről a következőt tudhatjuk meg, miközben a szép magyar jövendő beköszöntét tudakolja Bogát a táltostól, István király idejében:
„- Az Úr nem ösmer időt - felelte a táltos csöndesen. - Őneki száz esztendő vagy ezer esztendő mindössze egy pillanat." Csupán csak egy pillanat. Az biztosan látszik, hogy több kultúrában is megtalálható az időnek ilyen jellegű megfogalmazása, amelyből egyenesen következik, hogy célszerű a gondolatainkra figyelni. Azt belátjuk, hogy az idő miatt célszerű figyelnünk arra amit gondolunk, hiszen egyre gyorsabb a megvalósulás. De vajon csak ez az egy amire gondot kell fordítanunk? Természetesen nem, hiszen a teremtésünk eredménye azon is múlik, mire gondolunk, mit kezdünk el teremteni.
A párkapcsolati szerepeket tárgyalva már megemlítettem, hogy a paraszti világban, a hagyomány szerint az 5-6-7 éves kisleánykák már elkezdték HÍM-ezni a kelengyéjüket. Azokat a terítőket, kendőket, ágynemű huzatokat készítették, amelyek majd az asszonyéletüket végigkísérik. A hímzéssel, gondolatok, életképek is jártak. Elképzelték, hogy majd jön értük a legény, az ő királyfiúk, aki elveszi őket feleségül. A készülő kelengye segítségével beleélték magukat a majdani életükbe. A hímzés megkezdésével, a gondolatokkal, a tetteikkel kezdték el teremteni a jövőjüket.
A Titok című film, majd a könyv és rengeteg ezoterikus olvasmány foglalkozik a teremtésnek ezzel a módjával. Képzeljük el, éljük bele magunkat, javasolják. Működni fog, ígérik! A körültekintőbbek persze kihangsúlyozzák, hogy célszerű olyat képzelni, amiről el is hisszük, hogy megkaphatjuk, mert különben nem lesz eredményes a teremtésünk, bármennyi időt fektetünk is bele. De vajon, van-e teljesebb értékű, a teremtés hármasát teljes mértékben tartalmazó, pozitívabb rendszer, mint a magyar leányok társváró, kelengyekészítő tevékenysége? A ca. 15 éves folyamatos készülődés, a mindhárom síkon történő teremtés, egy olyan sok száz, talán ezer éves hagyományunk, amely működését a Titok jellegű művek is közvetítik felénk.
Nyelvünk, amely képi formában beszéli el a körülöttünk található világot, szintén segíti ezt a pozitív teremtő folyamatot. Mint ahogyan már többször beszéltünk róla, van a férj=fél és az ő társa, a fele-sége. De ha csak az Á-sításra gondolunk, amikor Á-t csinálunk, akkor is tapasztalhatjuk a teremtést segítő képekben beszélő nyelvünk csodáját. Természetesen a magyar nyelv nem csak a pozitív jelentésű dolgokat fejezi ki képiesen, hanem a negatívakat is. Talán pont ezért kellene nekünk magyaroknak jobban ügyelnünk gondolatinkra, hiszen ha a képies megfogalmazás segíti a teremtést, akkor ez igaz a negatív irányú teremtésre is.
„ahol nincs látomás, ott elpusztul a lélek" - idéztem a cikk elején. A látomás, amelynek lennie kell, egy pozitív életkép, a szép, boldog jövőről. Ha korábban nem győzött meg az agykontrol, a titok, a tudatos teremtés, stb..., a pozitív gondolkodás szükségességéről, akkor íme egy magyar vonatkozású mű, amely ugyan azt az örökérvényű igazságot mutatja be a mi viszonyaink között, amit másoktól próbálunk importálni, miközben a miénk is, éppen mint másoké, csak figyelnünk kellene arra, hogy honnan jövünk, kik is vagyunk valójában.
Az egyik tanítvány kérdésére, hogy miért nem segít az Úr az embereken a következő válasz hangzik el:
„- Nem hisznek az életben - felelte halk szóval az öreg -, elvesztették magukat. Mert bizony a megváltást ingyen kegyelemből adja ugyan az Úr, de csak annak, aki a maga erejéből megdolgozik érte." - Teremti azt, már a gondolata erejével is!

 

Somogyi Péter
Lélekszerelő
www.angyalsziv.hu
www.lelekszereles.blog.hu


Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Hozzászólások
Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Blog címe: Teremtő, pozitív gondolatok a magyar hagyományban 201
Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Címkék: élet : én : gondolat : hagyaték : idő : isten : lélek : pár : szeretet : szó : társ : teremtés : tett : titok : tudat
Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Megosztás

Hagyományos párkapcsolati szerepek napjainkban VII.

2009. 08. 21. 01:45
Ha Édesapámat megkérdeznénk, hogy szerinte mikor jön el a nősülés ideje, a következőket mondaná: „Fiam, nősülni akkor kell, ha már a fene esz meg azért, hogy a másikkal legyél.” Hogyan? Amikor a fene esz meg? Akkor, ha minden gondolatod körülötte forog? Ha a társaság igényével kapcsolatos gondolataidat ő tölti ki? Szerinte valahogy így kell eljárni. Akkor nem tévedünk nagyot. Ízlelgetem a hónap témáját: „Szenvedély” Természetesen nekem is a szenvedélyes szerelem jut először eszembe, majd a szenvedélybetegségek. Bár nyelvész nem vagyok, de a szó megbontására én is bátran vállalkozom. SZENVED-ÉLY. Ha felbontjuk a szót, megjelenik benne egy negatív érzést megjelenítő gondolat, a SZENVEDÉS. Mindezek ellenére nem az jut a szenvedélyes szerelemről eszünkbe, hogy az valami negatív érzelem lenne, sőt. Valami, határtalan, szabad és jó dologra asszociálunk. Miért mégis ez a negativitást jelző gondolat? Talán azért van, mert mutatja azt is, ami ugyanennek a szabad, határtalan dolognak a vége lehet. SZENVEDÉS. Könnyen érthető, ha végig gondoljuk, hiszen a határtalan, szabad dolog, az kezelhetetlenné, ezáltal minket kiszolgáltatottá tévő valami is lehet. LEHET. Azért ragaszkodom az „is” és a „lehet” kifejezésekhez, mert meglátásom szerint a negatív kifejletnek nem kell bekövetkeznie. A szabad, határtalan dolog az semmiképpen sem negatívum. Az univerzum, az Isten határtalan és szabad! Mégsem rossz egyik sem. Főleg mivel azonosak. ;-) Miért éreztetjük a kifejezéssel mégis a buktatóját a dolognak. A szenvedélyes szerelem, határtalan és szabad, mindaddig, amíg nem keveredik bele semmi kicsinyes emberi. Kimondhatjuk, hogy az igaz szerelemben történő együttlét, abban az esetben, ha meg merjük élni a pillanatot, ha a jelenben vagyunk, határtalan és szabad. Megéljük a teljességet! Felolvadunk egymásban és az Istenben. Megszűnnek határaink és a „határtalan” univerzum részeivé, részeseivé válunk. Sehol semmi szenvedés! De milyenek vagyunk mi emberek? Tele vagyunk birtoklási vággyal. Meg akarunk szerezni dolgokat. Azt akarjuk, hogy a miénk legyen. Örökre. Ne csak a jelenben, a jelen pillanatban. Be akarjuk biztosítani magunknak ezt a szuper érzést. Ha nem vagyunk tisztában a folyamatokkal, akkor könnyen hihetjük, hogy a nem tudatosan, véletlenül megélt teljesség érzés, a határtalan szabadság a másiktól eredő adomány. Mivel nagyszerű ez az érzés, meg akarjuk tartani. Tudatosságunk hiányában a másik személyéhez kötjük az élményt. Így azt hisszük nem kell mást tennünk, csak a megszerezni a másikat és máris örökre miénk ez az érzés. Elkezdjük a másikat korlátozni, irányítgatni. Előbb vagy utóbb ellenáll. Elkezd kifarolni a kapcsolatból, és a SZENVEDÉLYBŐL pillanatok alatt SZENVEDÉS válik. A tudatlanul élő ember könnyen jár így. A tudatosan élő viszont tudja, hogy a szenvedélyes szerelemben megélt határtalan szabadság és egységélmény, nem a másiktól függ, hanem egy közösen, szabad akaratból létrehozott érzés. Ez az érzés újra és újra létrehozható, ha EGYÜTT, KÖZÖSEN, szabad akaratunkból teszünk érte. Ott követjük el a hibát, hogy birtoklási vágyunkkal, szeretnénk állandósítani az élményt, akár a másik fél kárára is. Csak magunkra figyelünk és arra, hogy nekünk jó legyen. Önzővé válunk. A csodálatos érzést nem a megfelelő módon kívánjuk elérni. Sőt valami olyat is elkezdünk üldözni, amely szerintünk segít majd az érzés visszaszerzésében, állandósításában. Jól látszik ez a szenvedélybetegségek esetében is. Egy elmélet szerint, napi kettő szál cigaretta egy védőgyűrűt von körénk, amely valamennyire távol tartja a problémáinkat. Azt is mondhatnánk, hogy ez nem is olyan rossz dolog. De tudjuk, azzal, hogy nem a valós mértékben szembesülünk a problémánkkal, az azt eredményezi, hogy nem vagyunk képesek maradéktalanul megoldani őket. Így aztán kimondhatjuk, nem segít rajtunk a dohányzás, viszont érzetre könnyebbséget okoz. Mi történik, akkor, ha le akarunk szokni a dohányzásról? Lemondunk a nikotinról, a megszokás mechanikus mozdulatairól. Befejezzük a dohányzást. Majd meghízunk. Miért? Mert az étkezés, éppen, mint a dohányzás egy védőburkot von körénk, amely nem engedi a problémáinkat túl közel. A különbség csak annyi, hogy az étkezéssel ez a „védő-burok” (az elhízás, mindig védelem építést mutat) fél, egy órára hozható csak létre. Mit teszünk, hogy mégis fenntartsuk a kívánt állapotot? Egyfolytában eszünk, nassolunk, hízunk. Tudjuk, a nagy dohányosok kevesebbet esznek, több közöttük a sovány ember. Az is igaz, hogy a leszokó dohányosok jelentős része meghízik. A kábítószert rendszeresen fogyasztók körül egy nyálkás köd keletkezik, amelyik teljesen kivonja a használóját a való világból. Elveszíti teljesen a kapcsolatát a külvilággal. Mindent megtesz az anyag megszerzéséért! Csak ő, csak a saját érdeke számít! Cigiért nem nagyon ölnek embert, kábítószerért gyakrabban. A szegény én drámák, a konfliktuskerüléses játszmák elterjedése, nagy mértékben kedvez a szenvedélybetegségek kialakulásának. Mennyivel egyszerűbb kimenni, rágyújtani, enni, stb… mint vállalni az érzéseinket, a véleményünket, kiállni értük. Pláne akkor, ha ez éppen nem felel meg a kordivatnak és azzal járhat, hogy kapcsolatokat veszíthetünk. Mennyivel könnyebb valamivel kábítani magunkat, hogy az aktuális elvárások szerint tudjunk viselkedni, megtartva az egyébként üres kapcsolatainkat. Persze a burokban nem is tűnik fel annyira, hogy üres és tartalmatlan. Viszont az illúzió, hogy nem maradtunk egyedül az megmarad. És ez fontos, mert az ember az társas lény! TÁRSAS LÉNY! Szóval menekülünk, a valóság, a felelősség elől. Inkább iszunk, hiszen: „nem tehet róla, be volt rúgva” hangzik a felmentés, amit egymásnak adunk, menekülésünk közben. Alkoholistává, menekülővé vállunk, mindegy, hogy valójában iszunk, vagy kényszeresen takarítunk, rendet rakunk, barkácsolunk, vagy a pénzt hajszoljuk. Ráadásul ezt az utóbbi tettünket igazolni is tudjuk, sőt társadalmi megbecsülésben is részesülünk érte. BETEGEK IS ÉPPEN ÍGY VAGYUNK! Nem akarunk igazán meggyógyulni, csak elmegyünk az orvoshoz, adjon valamit, amit beveszünk, majd hátradőlünk és várjuk a csodát. És nem jön! Mert tenni is kellene valamit! Ha valaki egy hozzám hasonlóval találkozik, inkább tesztel, hitetlenkedik, nehogy meg kelljen tennie… Inkább meghal, mint rendezze a viszonyát a környezetével, a társával, Istennel, az anyaggal, pénzzel vagy bármivel, amit a betegsége mutat neki. A tudatlanságot választja, a néma halált, inkább mint a felelősséget, a boldogságot az életet! Inkább belehajszolja a másikat a szakításba, magát az önsajnálatba, mint felelősséget vállalna a saját részéért abban a folyamatban, amelyben KETTEN, EGYÜTT, SZABAD AKARATBÓL, AZ IGAZ SZERELEMBEN, ÖSSZEOLVADVA, ELÉRIK AZT AZ ISTEN KÖZELI ÁLLAPOTOT, AHOL AZ EMBER SZABAD, HATÁRTALAN ÉS BOLDOG! EGY AZ UNVERZUMMAL, EGY AZ ISTENNEL! Somogyi Péter Lélekszerelő somogyi@magy-art.hu 70 3354 114 www.angyalsziv.hu , www.lelekszereles.blog.hu

Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Hozzászólások
Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Blog címe: Hagyományos párkapcsolati szerepek napjainkban VII. 201
Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Címkék: boldogság : család : élet : elfogadás : feleség : férfi : férj : gyerek : isten : lélek : : pár : szakralitás : szerelem : szerep : szeretet : társ
Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Megosztás

Hagyományos párkapcsolati szerepek napjainkban VI.

2009. 06. 22. 15:47

Nem tudom betölteni. Sajnos, pedig szívesen megosztanám. Cserébe, a www.lelekszereles.blog.hu oldalon elolvashatjátok.

 

Szépet! Péter


Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Hozzászólások
Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Blog címe: Hagyományos párkapcsolati szerepek napjainkban VI. 201
Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Címkék: férfi : hagyomány : isten : lélek : : pár : szerelem : szerep : szeretet : társ
Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Megosztás

Böjt

2009. 03. 22. 13:00
Még ma sem késő elkezdeni! Az önkéntes lemondásnak, a böjtnek van itt az ideje. Ne hagyjuk, hogy az idő korlátja, mely szerint - ha nem kezdtük el időben, már nincs is értelme - gondolatból következő lustaság, megfosszon minket a böjt pozitív eredményeitől. Bár némely böjtnél, számít az idő mit rá fordítunk, mégis találhatunk más megoldásokat is, hogy megéljük az önkéntes lemondásból következő pozitív eredményeket. Ne gondoljuk, hogy a lé böjt kúra legnagyobb eredménye a fogyás, hiszen a hírtelen leadott kilók, észrevétlenül és majd maradéktalanul, visszakúszhatnak, ha nem változtatunk életmódunkon, szokásainkon. Lényeges eredmény még a szervezet kitisztulása, amely az emésztés felgyorsulását, az anyagcsere felfrissülését eredményezi. Például a tavasz által érkező friss tápanyagok ezáltal könnyebben szívódnak fel szervezetünkbe. De a legfontosabbak közé tartozik, az az önbecsülés, amelyet az által szerzünk, hogy megcsináltuk! Legyőztük önmagunkat! Meg tudtuk állni! Nem az uralkodott rajtunk amiről lemondtunk, hanem mi rajta. Mi uralkodtunk az életünk felett! Megcsap minket a hatalom szele, amely arról szól, hogy mégis csak képesek vagyunk irányítani életünket. Ez pedig nem kis dolog! NAGY FELFEDEZÉS! Ha megízleljük ezt az érzést, az önmagunk feletti hatalom érzését, akár kis dolgokban is, elkezdünk vágyni rá! Akarjuk, hogy mi irányítsuk az életünk egyre nagyobb részét! És már el is indultunk az úton... Önmagunk megismerésének és a tudatos életvezetés elsajátításának útján. Merjünk tenni, lépni! "Mert aki a halál előtti utolsó pillanatban megbánja bűneit, velem lesz majd a paradicsomban" - mondta közülünk a legnagyobb. SOHA SEM KÉSŐ! - Ne feledjük el!

Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Hozzászólások
Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Blog címe: Böjt 201
Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Címkék: böjt : egészség : élet : felfedezés : hatalom : lélek : önismeret : önuralom : változás : vezetés
Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Megosztás

Hagyományos párkapcsolati szerepek napjainkban V.

2009. 02. 28. 15:40
Sokan vallják, hogy minden napunkat úgy kellene megélnünk, mintha ünnepnap lenne. Teljesen egyet tudunk érteni ezzel a gondolattal, de ennek ellenére sokszor leszünk arra figyelmesek, hogy elrohant mellettünk az idő és ma sem sikerült igazán ünnepélyessé tenni a napunkat. Megfigyelhetjük, hogy a régi világ, az egész év tevékenységeit is egy ünneprendre fűzte fel. A mi hagyományunkban például 7 Boldogasszony ünnep van, az évszaknak megfelelően, amelyek nevükben is meghatározzák az éppen aktuális tennivalót. Például: Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe, vagy a Sarlós Boldogasszony ünnepe. Fontos tudnunk, hogy a magyarság nem csak az atyai, férfi Isten minőséget tisztelte, hanem az anyai, női minőséget is. Ezt a minőséget testesíti meg a Boldogasszony. Később a Krisztusi kereszténységben Szűz Mária lesz Boldogasszony Anyánk. Az éves tevékenységekhez kötődő ünnepek melletti fontos ünnepi kör az emberélethez, családhoz kötődik. Ide tartozik a születés (születésnap), keresztelő (névnap), elsőáldozás, bérmálkozás, esküvő, eltávozás (halál). Az életünk során minden életszakasz egy folyamat, amit egy körrel írhatnánk le. Van kiinduló pontja és vége. Felülről éppen egy kört mintáz, de oldalról nézve egy spirál, hiszen az életszakasz során fejlődünk, miközben felfelé, a teremtő felé haladunk. A hagyomány szerint minden életszakasz után egy új indul. A megismerkedés, udvarlás szakaszát követnie kell az esküvőnek, de legalább is egy közös döntésnek, mely szerint a felek, ettől a pillanattól együtt folytatják az életüket. A kettőből, EGY, egy közös lesz. Létrejön egy közösség, a család. Ha ketten összekötik az életüket, akkor a döntés után, záros határidőn belül, az ő teljességüknek gyümölcsöznie kell. Ha nem, lassan elkezd tönkre menni a kapcsolat. A férfi nő teljességéből gyermek születik. A gyermeknek nevet adnak, a kereszténységben, megkeresztelik. Ez egy nagyon fontos dolog, ma is, ha nem is törődünk vele annyira. Minden betűnek, szónak rezgése van. Amikor gyermekünket névvel ruházzuk fel, adunk számára egy rezgést, ami őt jellemzi majd. (Ha látunk olyan embert, akit agyon becéznek, nem a nevén szólítanak, ott valószínűleg hibás volt a névadás, nem jellemzi a tulajdonosát. Mindenki érzi ezt és ezért szólítják másként, pl. Öcsi bácsinak.) A középkorban, nagy jelentősége volt a keresztnévnek. Megfigyelhető, hogy minden név jelentése megegyezik a névhez tartozó szent életének tanulságával. Tehát, ha utána nézünk a nevünket viselő szent életútjának, közelebb kerülhetünk az életfeladatunkhoz. Például, a Péter név jelentését, mindenki kősziklának tudja, hiszen Krisztus az ő apostolára, Péterre építette az egyházát. De van Szent Péter életének több jellemző vonása is. Például Krisztus halála után mindkét szeme könnyezett. Kendőt hordott magánál, hogy könnyeit letörölje. A legenda szerint az egyik szeme azért örömében sírt, mert ismerhette Jézust, a másik pedig bánatában, mert megtagadta őt. Így a Péterek hajlamosak egyszerre a dolgok mindkét oldalát átérezni. További Péter legendát örökít meg Sienkiewicz: Quo vadis című regénye. Itt a hívők tanácsára, Néró elől menekülő Péter találkozik az Úrral, Jézussal. „Hová mész mester” - kérdezi őt Péter. „Megyek, meghalok helyetted a kereszten.” Péter elgondolkodik, majd felismeri, mit kell tennie. Visszamegy Rómába és tanulságtételül meghal a kereszten, de kéri, hogy őt fejjel lefelé feszítsék meg, mert nem méltó a Krisztussal egyező halálra. Mint látjuk a Péterek sajátja a jó felismerő képesség is. De tudunk sok más legendát, Protomártír Szent Istvánról, Szent Erzsébetről, és még sorolhatnánk. Hazánkban pont ezért a névnapot ünnepelték inkább, nem pedig a születésnapot. A kereszténységben ráadásul a kereszteléskor született meg az ember az ég számára. A család életében tehát a gyermek születésétől egy új életkör indul, amely a gyermekek felnövekedéséig tart. Utána a szülőknek új életkört kell indítaniuk, mert a körülményeik újra jelentősen megváltoztak. Ekkor dől el, hogy tudnak ketten újból egy boldog egységet, teljességet kialakítani, vagy zsörtölődő, egymás mellet élő, két öregember lesz csak belőlük. A gyermekek életét gazdagítja még a keresztelő, és a bérmálkozás. A halál, ma nem ünnep már, pedig a halotti tor a régi idők örömteli eltávozási ünnepeit idézi, amikor tudtuk még, hogy az eltávozó, jó helyre ment, ott boldogabb, és megünnepeltük, hogy sikeresen befejezte itteni pályafutását. A család életét befolyásoló családi ünnepeket kiegészítették az évkörhöz kapcsolódó ünnepeink. Ezek közül némelyik igazi családi ünneppé vált. November 11-én Márton napon libát evett a család és újborral öblítette le. A hagyomány szerint, amilyen életed van Márton napján, olyan lesz az elkövetkezendő év, ezért bőséggel étkeztek, megidézve ezzel a kedvező jövőt. (Szent Márton, Franciaország védőszentje, hun királyfi. Legendái, a fegyvertelen és mégis sértetlen csata, valamint a palást megosztása a koldussal.) Az elkövetkező időkben indul az advent, amikor mi szintén böjtöltünk. (Nem csak húsvét előtt volt böjt, bár ez utóbbi nem volt olyan szigorú.) Böjttel készültünk a Fény=Jézus születésére. Nálunk Szenteste még ma is hal kerül az asztalra. Az ünnepi ebéd csak karácsony napján kerül tálalásra. Mint látjuk, mindkét ilyen nagyobb ünnepünkre böjttel készül a magyar ember. Az eredeti, kereszténység előtti időkben a fény születésének ünnepén, amelyik az év legsötétebb napján volt, sólymot, kerecsen(=karácsony?) sólymot, röptettek. A sólyom, a Turul földi megfelelője, hagyományunk szerint a kisebbik fény, a fény fia, Jézus. Ő Isten fia, aki a szeretetet, mint legfőbb törvényt hozza el hozzánk, az év legsötétebb napján. A szeretet a család fennmaradásának alapja, ezért is vált karácsony a szeretet ünnepeként családi ünneppé. Sokszor az eljegyzést is ekkor karácsonykor, vagy karácsony másnapján, Protomártír Szent István neve napján tartották. Az esküvőre pedig sok esetben a farsang utolsó napján került sor. Az Úrhoz közel, a padláson megterített hitvesi ágyon elköltött szerelmes éjszaka után pedig böjt következett a testi szerelemben is. A leendő család boldogságáért hoztak közös áldozatot. Megfigyelhető, talán ebből a pár példából is, hogy a hagyományban az ünnepek, az ünnepi rend az élet alapját határozták meg. Minden eseménynek volt anyagi síkú megjelenése és spirituális hatása is. Mivel pedig a régi világ a családra, mint a legkisebb, jól működő közösségi egységre épült, ezeket az élet menetét mutató, ünnepi lépéseket, elsősorban, a férfi és a nő egységéből létrejövő család keretein belül ünnepelték meg.

Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Hozzászólások
Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Blog címe: Hagyományos párkapcsolati szerepek napjainkban V. 201
Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Címkék: dominancia : döntés : élet : érzés : hit : lélek : pár : reménytelen : szerelem : szeretet : társ
Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Megosztás

Hagyományos párkapcsolati szerepek napjainkban IV.

2009. 02. 23. 16:52
A korábbi három írásomban többek között a következő megállapításokat tettük. 1. A férfi és a nő egyenrangúak. A férj a fél, akinek van egy fele-sége. 2. A férfi a teremtő erőt, a nő a befogadást, az alakadást képviseli. 3. Ketten együtt adják a teljességet. Ha mindezeket a dolgokat a fizikai valóságunkban figyeljük meg, további bizonyosságot szerezhetünk a fentiekre. A testünk sajátosságai is éppen a fent említett dolgokat, illetve a napkereszt által adott modellt mutatják. Nekünk férfiaknak kilóg az amiben mások vagyunk. A hölgyeknek pedig „belóg”. Pontosabban, hiány van bennük abból amiből nekünk több adatott. A szeretkezés során a férfi behatol a nőnek nem csak az intim szférájába, hanem valóságosan is a testébe. A pénisz, szinte egy pontba juttatja be a teremtő erőt a nő belsejébe. Éppen mint a hagyományunk szerint, ahol a napkereszt közepében lép be az Úristen a világunkba. A nők befogadják a férfi nemi szervet. Magukba fogadják, elfogadják azt. Sőt, ha megengedik maguknak az orgazmus örömét, akkor teljesen átadják magukat a férfinak. Ha jól választottak, nincs mitől félniük. De jól látszik, hogy részükről bizalom nélkül nem lehet szó az összeolvadásról. A nemi jellegek különbsége és működési eltéréseink jól mutatják azt a lelki hátteret aminek a megértésével sok csalódást előzhetünk meg. A férfinek, aki magából kiadja a magot, a teljességben vállalt szerepe egy rajta, „kívül” elhelyezkedő szerv segítségével lehetséges. Viszonylag könnyedén veszi, mind a szexualitást, mind az azzal járó érzelmeket. Hiszen ő magából kiad. Ő lép be más területére, más testébe. Könnyebb kívülről részt venni a folyamatban. Ezzel szemben a nő elfogadja a férfi közeledését. Bár ő dönt, kinek a közeledését fogadja, mégis a várakozás állapotában van. Ha megjelenik a kívánt férfi, akkor meg kell nyílnia, mind lelkileg, mind fizikálisan és magába fogadnia őt. Már itt érezni, mennyivel nehezebb a megnyílás, a befogadás megvalósítása, mind a „belépek az ő világába” szemlélet szerinti tevékenység. Elfogadás nélkül nincs befogadás. Befogadás nélkül nincs fogantatás, és nem indul el az új élet. Közben valamilyen szinten a megnyílás és a befogadás miatt a nő „alá” rendeli magát a férfinak, az eseménynek. Meg kell tennie ezt, bármilyen nehéz is. Segít ebben az a tudat, hogy bár a betöltött szerep szinte egy „alárendelt” pozíció, magában a teremtés folyamatában mégis teljesen egyenrangú. Hiszen egyik fél nélkül sem jöhet létre az új megteremtése! Ha mindezeket a sajátosságokat figyelembe vesszük, már látjuk is, mik a fő feltételei a jó, fantasztikus, csodálatos, finom, Isteni szeretkezésnek. Az a szerencse adatott meg nekünk, embereknek, hogy a fajfenntartásunk élvezetes, csodálatos és maga az aktus, valós szaporodás nélkül is örömet okoz a fel-eknek. Maga a szer-etkezés nem csak a szaporodást, hanem az örömszerzést is szolgálja. A mi nyelvünkben a szer egy fontos esemény, amely ünnepélyes, kivételes, és fontos. Őseink kivételes eseményekkor szert ültek. Az semmit nem von le ennek az értékéből, hogy nekünk az életünk sok eseménye volt fontos, kivételes. Isten a saját hasonlatosságára teremtett minket, hogy uralkodjunk a világ felett. Vallották hajdanán. Hogy mi uralkodjunk a világ felett és ne a világ mi felettünk, mint napjainkban történik. Szer-elem, szer-etet, szer-tartás, szer-ződés (őseink Isten előtt kötötték, hiteles helyeken), szer-vezet (a szert létrehozni képes emberek közössége), szer-szám (az anyag és az ember közti energia felszabadításnak eszköze). Van két ember, a férfi és a nő. Mindketten egy-egy fel-et alkotnak. A két félből lehet egy egész. A szeretkezésben elért összeolvadás, a teljesség érzetét adja. Egy Isten közeli élmény. Számunkra, embereknek a „legkönnyebben” elérhető Istenélmény. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, mindkét fél-nek, jól kell éreznie magát. Mindkét fél-nek a saját szerepének megfelelő részvételt kell megvalósítania, hogy létre jöhessen a teljesség. A férfi aki udvarol a hölgynek, nagy tisztelettel és szeretettel fordul felé. Azt kell elérnie, hogy a nő olyan mértékben érezze biztonságban magát, hogy meg merjen nyílni, annyira, ami a befogadáshoz szükséges. A férfinak olyan légkört kell TEREMTENI-e, amelyben a hölgy feloldódik, védettnek, biztonságban levőnek tartja magát. Ha ez a légkör létrejön, akkor a nő szívesen nyílik meg, könnyebben válik alkalmassá a befogadásra. Csak is így ebben az állapotban lehetséges a befogadás. Amely a nő részéről, azzal a tudattal történik, hogy az aktus akár gyermekáldással is végződhet. Az persze nem baj, ha ezt a férfiak is a szemük előtt tartják. Összefoglalva: A férfi létrehozza, megteremti azt a légkört, amiben a nő biztonságban érzi, magát, bizalommal fordul a férfi felé. Megnyílik és befogadja őt. Minden esetben, ha ez bekövetkezik, létrejön a teljesség. Ennek a teljességnek azonban vannak mértékei, ahogyan a bizalomnak is vannak fokozatai. Az egyéjszakás kaland is végződhet a teljesség megélésének élményével, amely soha nem éri el a teljes bizalmon alapuló, párkapcsolatban élő felek szerelméből bekövetkező teljesség érzetet. De elérhető. Csak a fentieknek kell teljesülnie. Amennyiben a férfi nem tud tisztelettel és odafigyeléssel fordulni a nő felé és ezért képtelen létrehozni a bizalom légkörét, ne is vágjon bele az egyéjszakás kalandba. Az a nő aki képtelen az elfogadásra, a befogadásra, az képtelen a pillanatban megélt teljességre. Az itt említett felek jó, ha elkerülik egymást, mert számukra az egy éjszakás kaland, csak közösen végzett maszturbáció lehet. Igaz, van aki tudatában van ennek és ezt is tudja élvezni. És az nem baj. Mindez a tudatosságon múlik. Sokan ma azonban, ez főleg a nőkre igaz, hiszen nekik van szükségük nagyfokú bizalomra, elkövetik azt a hibát, hogy a jövőből, a képzelt jövőből lopnak maguknak, képzelt biztonságot. („Bemutatott a szüleinek. Biztosan komolyan gondolja. Egy fél év és eljegyezzük egymást, majd jöhet az esküvő.”) Ilyenkor nem a valós bizalmon alapszik a megnyílásuk, a befogadás, hanem a kedvező, biztonságosnak tűnő jövőképnek, így a valóság kiderülésekor szinte biztos a csalódás. Miért? Azért mert a jövő nem biztos. A látók, az asztrológusok, vagy kártyajósok által felvázolt jövőkép is csak a lehetséges jövők egyike. Nem biztos. Így a biztonságuk önbecsapáson alapul, hamis érzetet kelt, ami csalódáshoz vezet. Ráadásul, ha a jelenben élünk, akár tartós kapcsolatban, akár egy éjszakára találkozunk, a pillanat valósága számít csak! Jó, ha tisztában vagyunk ezzel, és csak akkor merészkedünk valótlanságon alapuló területekre, ha van erőnk elviselni az ezzel járó következményeket. Élj a jelenben, légy magadhoz őszinte, és tudatosan élvezd, amit teremtettél, vagy amit az élet adott Neked!

Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Hozzászólások
Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Blog címe: Hagyományos párkapcsolati szerepek napjainkban IV. 201
Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Címkék: dominancia : döntés : élet : érzés : hit : lélek : pár : reménytelen : szerelem : szeretet : társ
Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Megosztás

Hagyományos párkapcsolati szerepek napjainkban III.

2009. 01. 15. 23:25
Megállapítottuk, hogy a felek, a férj=fél és a fele-ség egyenrangúak a házasságban, a teljességben. Azaz, nincs köztük hierarchikus alá, vagy fölé rendelődés! Mindezek ellenére nem egyformák. „Az a nap amelyik nap a nő nem tett semmit az imádott férfiért, illetve a férfi Istenért, az egy üres lap az élet könyvében.” – Szépség szimfóniája. Érdekes gondolat ez. Még nem volt olyan előadásom, ahol páran ne hördültek volna fel az idézet tartalmán. Pedig véleményem szerint jól leírja, hogy mi a teendőnk. A gyerekeink, ha lerajzolják, anyut és aput, vagy magukat egy fiú társukkal, a lányokra szoknyát a fiúkra szűk nadrágot adnak. Mint tudjuk az Atya Isten jelképe a nap, míg a földet Földanyának hívjuk a hagyományban. Tehát a női szereplőkön található szoknya pont azt szimbolizálja, amire való. Lefelé, a föld felé nyitott. A Föld energiáit képes begyűjteni. Az alakadó, befogadó szerepű nőnek pedig pont ezekre az energiákra van szüksége, hogy életfeladatát beteljesíthesse. A férfiak szűk nadrágja, pedig a nőies, befogadó, energiák feljutását akadályozza. Azért, mert a férfi szerephez a nap energiák, befogadásának a készsége szükséges. Azok pedig azok a teremtő erők, amelyek a napból érkeznek. Sokan kérdezték már, hogy a bőgatyát hordó férfi esetében mi a helyzet. Nos, a szakralitás egy másik megközelítésében a rendek különböző feladattal vannak a világban. A papság az ég és a föld közötti kapcsolatot tartja fenn, ápolja. A nemesség a gyilok őre. Ő felel a rendért. A parasztság pedig a föld és az ember közti kapcsolat felelőse. Ő szabadítja fel a föld energiáit az ember hasznára.Ő hozza létre a természettel közösen azokat a formákat (étel), amit elfogyasztva beépíthetjük a számunkra hasznos energiákat. A bőgatya a parasztság, a földet megművelő társadalmi réteg ruházata. A nemesség, és később a rend őrei, nem hogy bőgatyát nem hordtak, de lábukat csizmába bújtatták, így nem csak csökkentették a földenergiák beáramlását, hanem meg is szüntették azt. Egyébként a parasztság is főleg munkában hordta a bőgatyát. Az ünneplő ott is általában a csizma volt, hozzá való zárt nadrággal. A Föld-anya kifejezés is mutatja számunkra, mely energiákért felelős a nő. A kapcsolatban ő kezeli, irányítja az anyag dolgait. A férfi, pedig a vezérlő elveket adja a kapcsolatba. Az első párt, Ádámot és Évát a sátán megrontja. Először a sátán kígyóvá változik. Majd megszólítja a nőt, Évát. Ráveszi arra, hogy a tudás fájának gyümölcséből, egy almából egyen. Kísértése sikerrel jár. A nő megkóstolja az almát, majd rábeszéli a férfit is az almába harapásra. Azt látjuk, hogy a sátán a nőn keresztül rontja meg az emberpárt. De ne gondoljuk, hogy ettől a nő kevesebb lenne, vagy ő lenne a felelős a világ alakulásáért, és a sok rosszért ami érhet minket. Egyáltalán nincs ez így! Azért a nőn keresztül rontja meg a sátán az első emberpárt, mert van bennük valami közös. A sátán, kígyóvá változik, alakot vált, a nőről pedig tudjuk, hogy alakadó minőség. A sátán az anyag ura. A Földanya, a teremtő erő befogadója. A kettő itt az alakkal kapcsolatos dolgokban talál közös hangot. A férfi, aki a napból érkező teremtő erőkért felelős, a kígyó észlelésére is alkalmatlan, hiszen szeme a fenti világot kémleli. A magyar hagyomány szerint, alma által vész el a világ és alma által váltódik meg. „Jézus Krisztus aranyalma”- mondják. A kereszténység maga sem Krisztussal kezdődik. A szkíta „kereszténység” már 250-300 évvel Jézus előtt is létezett. Végső formáját természetesen a Krisztusi útmutatás és tanítások által érte el. De mint tudjuk, a gyümölcs sem csak úgy terem. A magból, szár szökken, majd fává terebélyesedik, virágba borul majd meghozza gyümölcsét. A mi esetünkben az aranyalmát. Aki Jézus Krisztus jelképe. Miért éppen az alma? Kérdezhetnénk. A Krisztusi példamutatás legjelentősebb mozzanata a húsvéti misztérium. Itt Krisztust elfogják, megölik. Alászáll a poklokra, majd harmadnapra feltámad. Ebben a böjttel (önismereti szakasszal) együtt levő időszakban lejátszódik, minden ami a teremtés rendje szerint való. Megéljük ezt minden évben, a természet körforgását figyelve. Melyik gyümölcs az amelyik képes túlélni az ősz és a tél végítéletét? Egyedül az alma. A megfelelő típusú alma, hűvös helyen tárolva, bizony még tavasszal is élvezetes ízekkel szolgál fogyasztója számára. Tudom, ezt a mai almafajták ismeretében nehezen hihető. A mai kor, a globális kereskedelem előtti időkben, több mint 157 féle almafaj volt honos hazánkban. Kora nyártól, késő őszig biztosítottak gazdag íz világot, vitamin és tápanyag utánpótlást fogyasztóiknak. Az alma így szimbolikusan a magyar hagyományban megtestesíti a halálon történő átmenetet, a feltámadásig. Megfigyeltem, hogy az összevaló párok mindkét fele, ugyan azzal a gonddal küzd. Ha a férfi önbizalom hiányos, akkor a nő is küzd ezzel a problémával. A teremtő erő és a befogadás-alakadás, két teljesen különböző minőség, amely nem tud eredményt elérni, nem tud teremteni, pl.: életet adni, a másik nélkül. Ebből következően, jelen esetben az önbizalomhiány legyőzésében is eredményesebbek lehetnek együtt. Hiszen mindegyikük, más minőséget, más megoldás rendszert, más lehetőséget hordoz magában. A kettejük teljessége, egy komplex-szebb és eredményesebb előrehaladást biztosít az Isten felé vezető úton. Abban az esetben, ha elfogadjuk azt a tételt, hogy feladatunk a „rossz” jóvá alakítása, vagy az anyag szellemi erővel való feltöltése, akkor ebből is következik a fenti idézet állításának helyessége. A befogadó, alakadó nő, a Földanya képviselője, az anyagi környezet irányítója, lehetővé teszi, hogy hozzáférjünk az anyaghoz. Általa lehetséges, hogy felfigyeljünk az anyag mibenlétére, megismerjük azt. A férfi, a napenergia képviselője pedig képes arra, hogy a már megismert befogadott anyagi minőség korlátjain átlásson. Képes arra, hogy a fentről történő vizsgálat következtében, szinte, mint kívülálló, lássa meg a helyes lépést az anyagi valóság szellemi erővel történő feltöltésének ügyében. Így ketten tényleg képesek a feladat elvégzésére. Közben, tetteik által élik a teljességet, ahol mindketten azt a feladatot végzik amiben tényleg jók. A közös eredményesség aztán, ha addig hiányzott is esetleg, meghozza a kölcsönös tiszteletet, elfogadást, és a feltétel nélküli szeretetet is számukra. A FELEK a helyükre kerülnek, a szerepüknek megfelelő életet élnek, és észrevétlenül bár, de BOLDOGOK. Lélekszerelő

Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Hozzászólások
Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Blog címe: Hagyományos párkapcsolati szerepek napjainkban III. 201
Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Címkék: birtoklás : család : elvárás : pár : szabadság : szerelem : szeretet : társ
Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Megosztás

Szeretni birtoklás és elvárások nélkül?

2009. 01. 13. 02:42
Megvalósítható-e a szeretet magasabb dimenziója? Amikor egónkat, követeléseinket félretéve feltételek nélkül tudjuk kinyitni szívünket és adni? Vagy csupán ócska férfiduma? Azt hiszem elvárások nélkülinek számít, ha nem érzel valamit annak. Ez pedig akkor következik be, ha az a másiknak is természetes ami neked. Így olyan mintha nem szabnál feltételeket és nem lenne elvárás a kapcsolatban. A kapcsolat keretei és működése megszabja a minőségét, ezért erre szükség van. Az fontos, hogy olyan társat találj, akinek, ha nem is sajátja rögtön a Te elvárásod felé, az élet felé, de azonosulni tud vele és kölcsönösség esetén természetessé válik számára is a dolog. Ahogy számodra is az ő dolgai. A felek tanulnak egymástól. Mindenki visz előre mutató dolgokat egy kapcsolatba. (és olyat amin változtatnia kellene) Ezeket kell megtalálni, kölcsönösen elfogadni jó irányként és tanulva a másiktól tenni, vagy tanítani és tenni. Azok a kapcsolatok működnek jól, ahol megbeszélhetők az eltérések. Ahol a felek belátják, ha a másik módszere jobb, azt elfogadják és ők is törekszenek az új módszer elsajátítására. Nem működik az, ha az egyik fél azt méri, nézi, kinek a módszerét, hányszor fogadják el. Hiszen nem az alapján követendő valami, hogy ki mondta, hanem, hogy a létrejött közösség szempontjából mi a jobb, célravezetőbb. (Még az is előfordulhat, hogy a közös élet elején az egyiknek vannak jobb módszerei, míg később a másiknak lesznek. Gondolok itt a gyermekkel kapcsolatos ügyekre, ahol az anyák jelentős előnnyel indulnak. Míg a családi élet megalapozásában, racionális módszerek kidolgozásában a férfiaké lehet a vezető szerep.) Ha a felek őszinték egymáshoz, akkor az soha sem következhet be, hogy valakinek mindig a kedvére való a közösségi érdek, míg a másiknak áldozat. Hiszen az ilyen nem közösségi, hanem egyéni érdek. Az, hogy közös élmények mentén alakuljon a kapcsolat, az közös érdek. Ha valaki szerint ez megkérdőjelezendő, akkor felmerül, hogy akar-e egyáltalán a másikkal valami hosszú távú közöset kialakítani. De őszinteség mentén ez is kideríthető, megoldható. Azt is célszerű felvállalni, ha valaki csak részdolgokban szeretné a másikat az életébe beengedni. Had döntse el a másik, megfelel-e ez neki vagy sem. Persze ezzel kockáztatjuk, hogy elveszítjük őt ebben a pár esetben is, de mégis, az őszinteség jó eredményt is hozhat. Lehet, hogy a kívánt feltételek a másik számára is elfogadhatóak. Ha mégis előfordul, hogy elvárunk a másiktól dolgokat, az sok estben azért van, mert tudjuk, hogy az ő eljárása szakításhoz vezet. Mert tudjuk, mi mit tudunk hosszú távon elviselni. Semmiképpen sem szabad végtelen ideig várni. Az ilyen problémákat is meg kell osztani a másikkal. Arra azonban ügyelnünk kell, hogy minden esetben hallgassuk meg egymást. A másik félnek is lehetnek aggályai. Közösen kell a szabályokat kialakítani. Ez viszont a megfelelő kommunikáció nélkül elképzelhetetlen. Tűrni kell a kritikát, hiszen abból indulunk ki, hogy a másik felünk, a jelenlegi társunk nem akar nekünk rosszat, legfeljebb nem értünk egyet és lassabban jutunk a megoldáshoz.

Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Hozzászólások
Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Blog címe: Szeretni birtoklás és elvárások nélkül? 201
Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Címkék: birtoklás : család : elvárás : pár : szabadság : szerelem : szeretet : társ
Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Megosztás

Fogyókúra sokadszor....

2008. 12. 10. 16:13

Szeretnék 12 kg-ot lefogyni. Már elméletben annyi mindent tudok, hogy lassan könyvet is kiadhatnék. DE! Mit tanácsoltok? Hogyan találhatom meg a számomra legmegfelelőbb diétát, életmódot, milyen kiegészítő termékeket ajánlotok.

 

Fontos az étrend és a mozgás. Az EGÉSZ-séghez ezek is hozzá tartoznak. Egyáltalán nem mindegy, hogy mit eszünk. De az is fontos, hogy milyen a hozzáállásunk az ételhez. Nagyon fontos, hogy bármit fogyasztunk, azt jó érzéssel tegyük. Minden bűntudattal fogyasztott étel duplán hizlal, duplán árt. Amennyiben nincs keretünk a bio ételek megvásárlásához, túl drágák nekünk, akkor még mindig van egy jó megoldás. Ez az asztali áldás! A régieket azonban ki kell egészíteni pár gondolattal. Bocsánatot kell kérni minden élőlénytől, akinek fájdalmat okoztunk az étel létrehozásával. Meg kell kérni az Úristent, hogy az ételek számunkra nem hasznos energiáit változtassa gyémánttá és juttassa el oda, ahol szükség van rájuk. Engedélyt kell kérni az ételtől, az átalakításra. Áldást kell kérnünk az ételt elkészítő összes személyre, hogy mindig minden és mindenki számára a legnagyobb szeretettel készítsenek ételeket. Az így elvégzett asztali áldás egy könnyebben emészthető, jobb, egészségesebb ételt eredményez.

 

Arra hívnám még fel a figyelmet, hogy minden hízás, védelemépítés. Abban az esetben, ha azt az érzelmi problémát, ami a hízást okozta, nem oldjuk meg, akkor csak nagyon nehezen fogunk tudni eredményt elérni, vagy csak nagyon nehezen tudjuk megtartani azt. Jó, ha végig gondoljuk, hogy van-e előnye a túlsúlyunknak. Vajon tekintélyesebbek vagyunk-e általa? Jobban felfigyelnek ránk? A hátrányok is fontosak, mert az amiben akadályoz minket a túlsúly, az lehetséges, hogy kellemetlen lenne számunkra. Csak simán, túlsúly nélkül nem mernénk nem megtenni, ezeket a dolgokat. Jó vizsgálódást! Rengeteget segít. Kilókat lehet fogyni napok alatt. Nem jön vissza a leadott felesleg, ha figyelünk, hogy ne essünk vissza a hibáinkba, HA KIDERÍTJÜK, HOGY MIÉRT ÉPÍTÜNK VÉDELMET MAGUNKNAK! Jó, ha tudjuk és észben tartjuk, hogy ezekre a védelmekre nincs szükségünk.


Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Hozzászólások
Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Blog címe: Fogyókúra sokadszor.... 201
Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Címkék: áldás : egészség : elhízás : előny : energia : étel : hátrány : hízás : ima : súly : tekintély : védelem
Kedvesem.hu társkereső - - Társkereső Blog - társkereső,áldás,betegség,birtoklás,böjt,boldgság,boldogság,család,dominancia,döntés,egészség,élet,elfogadás,elhízás,előny,elvárás,ember,energia,érzés,étel,feleség,felfedezés,férfi,férj,gondolat,gyerek,gyógyulás,h1n1,hagyaték,hagyomány,hatalom,hátrány,házasság,hízás,idő,immunrendszer,isten,kapcsolat,lélek,önismeret,önuralom,öröm,pár,profit,reménytelen,súly,szabadság,szakralitás,szerelem,szerep,szeretet,szex,szív,szó,társ,tekintély,teljesség,teremtés,tett,titok,tudat,tünet,válás,választás,változás,védelem,vezetés,vírus, társkereső blog Megosztás
 
1 2